لیست اختراعات حامد نگهبان
از دوران گذشته، گياهان معطر به أنواع مختلفي از مواد غذايي اضافه مي¬شدند تا ويژگي¬هاي طعمي و ارگانولپتيكي مطلوبي به مواد غذايي بدهند. همچنين گياهان معطر اغلب توانايي بالقوه¬اي به عنوان دارو از خود نشان داده و از اين جهت در پيشگيري يا درمان برخي بيماري¬ها مورد استفاده قرار مي¬گرفته¬اند. يكي از معايب روش¬هاي رايج خشك كردن گياهان دارويي، استفاده از حرارت و زمان طولاني است. به همين دليل استفاده از پيش تيمارها مي¬تواند باعث كاهش زمان خشك كردن اين مواد بشود. در حال حاضر تيمارهاي شيميايي براي حذف لايه مومي روي برگ گياهان استفاده مي¬شود كه باقيماندن اين مواد شيميايي روي محصول خشك شده، مي¬تواند ايمني محصول جهت مصرف خوراكي يا دارويي را تحت تأثير قرار بدهد. ضمن اينكه حذف اين ماد شيميايي خود باعث بروز چالش¬هاي زيست محيطي و ايمني نيز مي¬شود. به همين دليل استفاده از روش¬هاي جايگزين براي افزايش سرعت خشك كردن گياهان دارويي ضروري مي¬نمايد. در حال حاضر از روش¬هاي غير شيميايي مانند سوراخ كردن مكانيكي سطح، تيمار با فشار بالا، انجماد، ميدان الكتريكي پالسي، و هواي داغ با رطوبت بالا به عنوان پيش تيمار در خشك كردن گياهان و ميوه¬ها استفاده مي¬شود. طبق تحقيقات انجام شده، چالش¬هاي پيش روي نگهداري و مديريت پس از برداشت محصولات كشاورزي مانند رزماري را مي¬توان با استفاده از تيمار با پلاسماي سرد رفع كرد يا كاهش داد. لذا دستگاه خشك كن مجهز به پيش تيمار پلاسماي سرد، با هدف بهره بردن از ويژگي¬هاي پلاسماي سرد در كاهش زمان خشك كردن و حفظ تركيبات مؤثره طراحي و ساخته شده است.
موارد یافت شده: 1